Rekordstor deltagelse i Skolernes Skakdag i Egedal Kommune: Over 2.600 elever er smittet med skak-feberen

Foto: Dansk Skoleskak. Skoleskak giver eleverne en god koncentrationsevne.
dato

En rekordstor mængde elever i Egedal Kommune deltager i den nationale Skolernes Skakdag.

Antallet af deltagere i Skolernes Skakdag er større end nogensinde i Egedal Kommune. I år deltager 2.637 elever fra ni forskellige skoler, heriblandt Ganløse Skole. På landsplan ser vi 56.124 elever fra 336 skoler deltage i arrangementet.

Visse skoler i Egedal, som Ganløse Skole, tilbyder skakundervisning, og overlærer Maria Langmaack Hjorth-Hansen, som har arbejdet sammen med Dansk Skoleskak i de sidste tre år, står for undervisningen. Langmaack Hjorth-Hansen er en del af et team på syv-otte andre lærere og pædagoger fra skolen, der alle har gennemført en skoleskaklæreruddannelse.

Det er ikke blot Ganløse Skole, der har ansatte med en skoleskaklæreruddannelse. Flere lærere og pædagoger i hele Egedal Kommune har opnået denne uddannelse. Det er en udvikling, der er i tråd med ånden i Skolernes Skakdag, som har til formål ikke kun at underholde børnene, men også at styrke deres sociale bånd og mindske konflikter.

Der er i forskningen bred enighed om, at skoleskak kan forbedre børns faglige, sociale og mentale kompetencer. Undersøgelser har vist, at dette spil kan forbedre koncentration, problemløsning, kritisk og kreativ tænkning samt læse- og sprogforståelse. Desuden er det blevet foreslået, at skoleskak kan forbedre elevers matematiske evner og generelle uddannelsesmuligheder.

Skolernes Skakdag har været afholdt siden 2011 og arrangeres i samarbejde med Dansk Skoleskak, Spar Nord Fonden og en række lokale fonde. I dag er skoleskak en del af hverdagen på hver tredje skole i Danmark. Dansk Skoleskak er, der driver dette skak.program, er en nonprofitorganisation.

Det er tydeligt, at skoleskak har vokset sig stærk i Egedal Kommune. I løbet af de sidste tre år har antallet af elever, der deltager i Skolernes Skakdag, mere end fordoblet. I 2022 deltog 1.103 elever fra fire skoler, i 2023 deltog 2.170 elever fra otte skoler, og i år er der 2.637 elever fra ni skoler.


https://www.egedalkommune.dk/nyheder/nyheder/2024/februar/rekordmange-spiller-skoleskak-i-egedal/
Kilde: Egedal Kommune