Festlig fastelavnsfest på Skenkelsø Mølle Museum inviterer skolebørn til historisk vinterferieoplevelse

dato

Med skolernes vinterferie lige rundt om hjørnet er der nu nyt for skolebørn, der søger en autentisk og traditionel fastelavnsoplevelse. Egedal Arkiver og Museum inviterer nemlig alle børn i alderen 6 til 10 år til fastelavnsarrangement tirsdag d. 13. februar kl. 13-16 på Skenkelsø Mølle Museum i Ølstykke.

Museet, der er beliggende på Maglehøjvej 42, har sørget for, at den gamle tradition med at lave fastelavnsris, fremstilling af historiske masker og gækkebreve samt at slå katten af tønden (eller potte, som det hedder hos Egedal Arkiver og Museum) lever videre.

Fastelavn markerer starten på en 40-dages faste før påske. Traditionen med fastelavnsris stammer faktisk helt tilbage fra 1700-tallet. Udover de gamle traditioner og aktiviteter vil der også blive serveret hjemmebagte strutter, et korsformet stykke bagværk der hører til fastelavnstiden.

Arrangementet er en del af Egedal Arkiver og Museum's samarbejde med Ølstykke Historiske Forening. Selvom der har været en stor efterspørgsel efter billetter, er arrangementet stadigvæk gratis for såvel børn, som deres medtagne forældre og bedsteforældre. Det er en sjælden mulighed for en autentisk oplevelse, som familien kan nyde sammen.

Når vinterferien går på hæld, og hverdagen banker på igen, ser både Egedal Museum og Ølstykke Historiske Forening frem til en uforglemmelig eftermiddag, hvor gammel og ung kan opleve en festlig og fyldig fejring af fastelavn, og det ønskes alle besøgende en givende og mindeværdig dag.


https://www.egedalkommune.dk/nyheder/nyheder/2024/februar/fastelavn-paa-skenkelsoe-moelle/
Kilde: Egedal Kommune