Egedal Kommune omlægger til elektrisk: Modtager 25 nye elbiler

Foto: Egedal Kommune. Fire glade byråds- og udvalgsmedlemmer fra Klima-, Teknik- og Miljøudvalget fremviser her nogle af de nye elbiler, som Egedal Kommune netop har fået leveret. Fra venstre er det Kristian Nørgaard (V), Bo Brøndum Pedersen (S), Anders Bo Larsen (V) og Jonathan Kjølby Kristensen (F)
dato

Egedal Kommune tager skarpe skridt mod en grønnere fremtid med leveringen af 25 nye elbiler. Dette styrker kommunens grønne profil og viser en solid forpligtelse til bæredygtighed.

Elbilerne, der netop er blevet leveret, vil træde i brug fra februar 2024. De repræsenterer en væsentlig del af kommunens plan om at have alle kommunale biler omlagt til elbiler senest i 2030.

Kommunens entusiasme for elbiler styres af et klart mål om at blive CO2-neutral som kommune i 2045. Dette træk er endnu et skridt i retningen mod dette ambitiøse mål. Trods bilernes vigtige rolle i dagligdagen for mange af kommunens medarbejdere, er det en nødvendig ændring for at reducere CO2-udledningen og placere Egedal på forsiden af den grønne omstilling.

Med de nye biler øges andelen af elbiler i kommunens vognpark markant. Næsten 25 procent af kommunens omkring 165 biler er nu elbiler. Et klart symbol på den grønne overgang, Egedal er i gang med. I sammenhæng med anskaffelsen af de nye elbiler er der også blevet installeret nye ladestandere i kommunen, yderligere understregende Egedals engagement i den grønne omstilling.

Mens kommunen løbende gør fremskridt mod sine egne grønne mål, er der også fokus på at påvirke borgerne. Kommunen har således et mål om, at mindst 30 procent af alle biler i kommunen skal være eldrevne i 2030. Et initiativ til at fremme dette er kommunens arbejde med at opstille offentlige ladestandere i hele kommunen. Dette vil blive ved med at bidrage til at gøre det lettere for borgerne at vælge elbiler.

De nye elbiler er af mærket BYD Dolphin, og ladestanderne er leveret af Powerfuel. Dette illustrerer effektivt kommunens bestræbelser på at inkorporere bæredygtighed i alle aspekter af kommunens drift og på at bidrage til en grønnere fremtid for Egedal.


https://www.egedalkommune.dk/nyheder/nyheder/2024/februar/25-nye-elbiler-til-egedal-kommune/
Kilde: Egedal Kommune